1 december 2017  |  Kerstconcert ‘Vrolijke Kerstwensen’

Galou en GalouKidz willen je graag ‘Vrolijke kerstwensen’ overbrengen tijdens het gelijknamige kerstconcert. Het concert vindt plaats op zondag 10 december 2017 om 16:00 uur in de H. Petruskerk in Gulpen. Extra bijzonder tijdens dit concert is het optreden van het popkoor van Tutta Musica uit Voerendaal onder leiding van Petra Lamberts.

Galou zal veel bekende kerstmuziek ten gehore brengen met titels zoals ‘It’s the most wonderful time’, ‘Hark the herald angels sing’ en artiesten zoals Kelly Clarkson, Ariana Grande en Pentatonix.

Galou wenst dit concert extra sfeervol te maken aangezien Galou na de kerst afscheid neemt van Marcel van Montfort als dirigent van het koor.

We nodigen je graag uit voor ons kerstconcert en zo te genieten van de kersttijd!

1 juni 2017  |   Galou en GalouKidz presenteren open-air filmconcert ‘A night at the Oscars’

Voel je in de waan van een echte oscar-uitreiking tijdens het filmconcert van Galou en GalouKidz, genaamd: ‘A night at the Oscars’. Het belooft een heerlijke zomeravond te worden op zaterdag 8 juli aanstaande, omdat het concert plaatsvindt in de openlucht, in de hoptuin van het Gulpener Brouwlokaal in Gulpen. Vanaf 19:00 uur ben je van harte welkom in de prachtige hoptuin waar de koren de muziek presenteren uit de beste films van de afgelopen decennia. De toegang is gratis en een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Galou presenteert een award-show met de uitreiking van oscars, filmnominaties en videobeelden uit de verschillende films. En de leden van Galou halen alles uit de kast en trekken hun mooiste galakleding aan. Op deze manier wordt de hoptuin aangekleed voor een prachtige show, inclusief oscar-beelden, filmposters en nog veel meer. En alleen muziek uit verschillende internationale kaskrakers komt voorbij, zoals Star Wars, Frozen, Trolls, Bridget Jones’ baby, Back to the Future. En natuurlijk ook uit Nederlandse topfilms zoals Mannenharten, Ciske de Rat en Pak van mijn hart.

Galou daagt je uit om ook je mooiste kleding uit de kast te trekken want de best geklede filmster van de avond ontvangt een echte oscar!

Het Gulpener Brouwlokaal is te bereiken op Rijksweg 19a, of direct via de hoptuin in de Rosstraat in Gulpen. Bij slecht weer is het niet mogelijk om het concert te laten plaatsvinden in de openlucht. In dat geval wordt het concert verplaatst naar Grandcafé de Galouppe, Dorpsstraat 9. Het concert gaat dus onder alle omstandigheden door. Bij twijfel kijk je op www.galou.nl voor actuele informatie.

1 december 2016  |   Galou beloofd kerstgevoel tijdens kerstconcert ‘Kerst overal’

Op de radio wordt sowieso een witte kerst beloofd, maar of dit uitkomen zal…? Van Jongerenkoor Galou en de GalouKidz krijg je het kerstgevoel, dat wordt er beloofd in het kerstconcert met de titel ‘Kerst overal’. Het kerstconcert vindt plaats op zondag 11 december 2016 om 16:00 uur in de H. Petruskerk in Gulpen. Het wordt een heel gezellig concert waarbij iedereen kan genieten van sfeervolle kerstliedjes, dit alles in de kerk die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot gezellige concertzaal met kerstbomen, lampjes, kaarsjes en een digitaal kerstdecor in de koepel van de kerk.

‘Kerst overal’ is de titel van een sfeervol kerstconcert met optredens van Jongerenkoor Galou, de GalouKidz en Harmonie St. Petrus. Deze Gulpense muziekverenigingen maken allemaal muziek op hun eigen manier en in verschillende stijlen, van eigentijds tot en met de klanken van traditionele kerstmuziek. Dat is het recept waardoor het kerstconcert geschikt is voor jong en oud, voor iedereen met een brede muzikale interesse. De verenigingen beloven nogmaals dat je met het echte kerstgevoel het concert zult verlaten, maar niet voordat je geniet van een glaasje warme glühwein en een lekker stukje kerstbrood.

Het belooft dan ook een sfeervolle kerstshow te worden en de entree is gratis! Jongerenkoor Galou en de GalouKidz nodigen je graag uit voor het kerstconcert ‘Kerst overal’ en zo te genieten van de kersttijd!

8 november 2016  |   GalouKidz treden op tijdens MUSIC, DANCE & HARMONY

Zondag 13 november 2016 treden de GalouKidz op tijdens de 6e editie van Music, Dance & Harmony, het jeugdevenement van harmonie St. Cecilia Mechelen.
Tijdens dit optreden staan de GalouKidz voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigente Petra Lamberts en begeleider Peter Adriaans. Samen zullen zij zorgen voor een fantastisch optreden en daarmee een leuke invulling geven aan een middag vol optredens met en door leeftijdsgenoten.
Music Dance & Harmony begint om 13:30 uur in A gen Sjoël in Mechelen.

1 september 2016  |   Jongerenkoor Galou en GalouKidz presenteren unieke musical OETGEVISJT

Er was eens, in een land hier heel dichtbij, Jongerenkoor Galou en GalouKidz die een compleet zelfgemaakte unieke mash-up musical genaamd ‘Oetgevisjt’ op de planken brengen! Deze musical draait op 30 september en 1 en 2 oktober in A ge Wienhoes in Partij. Het belooft een onvergetelijk lokaal spektakel te worden met een innovatief digitaal LED decor, originele teksten, swingende muziek en een flinke dosis (vis)grappen. En dit allemaal zelf geproduceerd.

Oetgevisjt is een humoristische musical rondom de verdwijning van Prinses Ariël van Galopia. Een origineel en amusant verhaal met veel muziek, zang en onverwachte twists. De musical is voornamelijk gericht op volwassenen, maar is uiteraard ook kidsproof. De sprookjesfiguren waar we mee zijn opgegroeid komen in een heel ander daglicht te staan tijdens Oetgevisjt. Feministische prinsessen en stakende dwergen zijn slechts het topje van de ijsberg. Echter zullen ook genoeg heerlijke sprookjesachtige clichés de revue passeren, zodat bezoekers op een echte feel good avond kunnen rekenen. Of heeft dit sprookje juist geen happy end?

De volledige musical werd door vier leden geschreven. Nieuwe teksten op herkenbare melodieën van Queen tot Grease werden ook door leden zelf geschreven. Het resultaat? Maar liefst 16 swingende muziekstukken en een tekstboek van 60 pagina’s! Uren repeteren, decors bouwen, attributen verzamelen, kleding uitzoeken of zelf maken: het werd allemaal door de toegewijde koorleden gedaan met als doel een onvergetelijke musical op de bühne brengen.

Het belooft een fantastisch spetterende show te worden! De voorstellingen vinden plaats op 30 september (19:30 uur), 1 oktober (19:30 uur) en 2 oktober (14:00 uur) in A ge Wienhoes in Partij. Kaarten voor deze happening zijn voor €12,50 verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: Primera, Slijterij de Gulden Hoeck, Grandcafé Galouppe (allen gelegen in Gulpen) of Restaurant Oud Wittem in Wittem. Daarnaast zijn de kaarten ook online te bestellen via de website www.galou.nl.

4 oktober 2016  |  Petra Lamberts nieuwe dirigente GalouKidz

GalouKidz presenteren per 1 oktober 2016 een nieuwe dirigente: Petra Lamberts.
Petra is een jonge dirigente met al jarenlange ervaring in de koorwereld, vooral wanneer het kinder- en jongerenkoren betreft. Voor Petra is het maken van muziek een hobby, die ze naast haar werk met plezier uitoefent.
Naast de GalouKidz is Petra onder andere de dirigente van Jeugdkoor Tutta Musica uit Voerendaal en Jeugdkoor Pur Pop uit Neerharen.

1 maart 2016  |   Donateursactie

Van 1 tot en met 12 maart 2016 zullen de GalouKidz, ouders van GalouKidz en bestuurleden een bezoek brengen aan iedere deur in Gulpen en omliggende kernen voor de jaarlijkse donateursactie. Tijdens deze actie wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor de vereniging. Daarnaast zal er aandacht gevraagd worden voor de musical Oetgevisjt, deze wordt in het najaar uitgevoerd door Galou en de GalouKidz.

11 november 2015  |   KERSTALBUM ‘VER NEUME ’T KERSTMIS

Jongerenkoor Galou en GalouKidz presenteren deze kerstperiode een nieuw kerstalbum en dat wordt gevierd tijdens een officiële presentatie op zaterdag 12 december aanstaande vanaf 19.30 uur in de Toeristenkerk in Gulpen.

‘Ver neume ‘t Kerstmis’ is een album met muziek in verschillende talen zoals Nederlands, Limburgs, Duits, Frans, Italiaans en Engels. Het is een album met 17 liedjes, met gezamenlijke en individuele nummers van zowel Galou als de GalouKidz, het gaat vanaf zaterdag 12 december in de verkoop. Tijdens de presentatie van het album wordt ook voor het eerst de nieuwe videoclip vertoond, een videoclip op de klanken van het nummer ‘Angels we’ve heard on high’. De release van de videoclip is vanaf 13 december op het online videokanaal GalouTV (www.galoutv.nl).

In 2014 vond de 10e editie van het kerstconcert van Galou en GalouKidz plaats, het succes van deze concerten smaakte naar meer en daarop werd besloten om een volledig kerstalbum op cd te zetten. Een album met de meest bekende en succesvolle kersthits van de afgelopen 10 kerstconcerten om de feestdagen, zo mogelijk, nog sfeervoller in te luiden!

Om de presentatie extra glans te geven zijn er een aantal gastoptredens van jonge talenten uit de regio, zoals zanger Dwayne Horbag, pianisten Kim Lemlijn en Emmy Pinckaers, slagwerker Daniel Pinckaers en danseres Zara Harings. De koren worden ondersteund door de uitgebreide Galou band en begeleid door de dirigenten Laurine Coenen (GalouKidz) en Marcel van Montfort (Galou), ze zetten met zijn allen een onvergetelijke kerstshow neer.

Vanaf zondag 13 december a.s. is het nieuwe kerstalbum van Jongerenkoor Galou en GalouKidz te koop op de volgende verkoopadressen: Paradise Toys aan de Rijksweg in Gulpen en cadeauwinkel Oud Wittem aan de Wittemerallee te Wittem. Het album kost € 8,95 en kan ook worden besteld door het online bestelformulier in te vullen op de website: www.galou.nl. De leden van Jongerenkoor Galou en GalouKidz zullen dit originele en sfeervolle kerstcadeau dan tot 31 december a.s. in de gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals en Eysden-Margraten gratis bij u thuis afleveren.

Wilt u Galou live horen, dan bent u van harte welkom tijdens één van de volgende kerstconcerten. Op zaterdag 19 december a.s. zal Galou in de middaguren een concert geven in de Plus in Gulpen en op zondag 20 december is het koor te gast in Margraten tijdens het jaarlijkse kerstconcert van kerkelijk zangkoor St. Caecilia. De GalouKidz geven op maandag 21 december een concert om 14:30 uur in de stationshal in Maastricht tijdens Magisch Maastricht. Ook tijdens deze concerten zal de kerst-cd verkrijgbaar zijn. De kerstperiode zal voor Galou worden afgesloten door de opluistering van de viering om 19:00 uur in de Gerarduskapel in Wittem. De GalouKidz luisteren op dit zelfde moment de viering in de St. Petruskerk in Gulpen op.

Begin 2016 zullen beide koren zich bezig houden met de voorbereiding op de sprookjesmusical ‘Oetgevisjt’ die eind september en begin oktober zal worden uitgevoerd in het kader van het jubileumjaar van de koren. Meer nieuws omtrent de sprookjesmusical volgt in de loop van 2016.

27 augustus 2015  |   Nieuwe dirigente

Vorige week zijn Caroline en Peter de trotse ouders geworden van dochter Emily!

Al voor haar zwangerschapsverlof heeft Caroline te kennen gegeven na de zomer haar dirigent schap neer te leggen. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe dirigente voor de GalouKidz en hebben die gevonden in Laurine Coenen. Zij is geen onbekende van Galou en de GalouKidz, want ze heeft ons tijdens de kerstperiode 2013 uit geholpen als pianiste.

Per augustus 2015 is Laurine Coenen dirigent van de GalouKidz. Laurine heeft veel muziekervaring en leerde op jonge leeftijd zingen en piano spelen. Ze volgde muzieklessen bij verschillende docenten.

Na de middelbare school ging Laurine naar het conservatorium in Maastricht. Hier heeft ze Docent Muziek en Klassiek Piano gestudeerd. Na haar studie heeft ze een aantal jaren muziekles gegeven op middelbare scholen in Heerlen en Meerssen. Daarna is ze haar eigen muziekpraktijk begonnen onder de naam ‘ de Jonge Pianist’. Ze geeft muziek- en pianoles en dirigeert naast de GalouKidz ook het kinderkoor St. Pieter in Maastricht.

Laurine is gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen. Ze vindt het geweldig om samen met de GalouKidz hippe nummers in te studeren en uit te voeren.

25 juli 2015  |   Vakantie

Zaterdag 27 juni was het dan eindelijk zo ver. Na maanden van repeteren was de dag van het jubileumconcert waar de Galoukidz en jongerenkoor Galou  zo lang naar hadden uitgekeken eindelijk aangebroken.

´s Middags werd in de Galouppe afgetrapt met overheerlijke taart en wat te drinken. Hierna ging het gezelschap heel feestelijk en bont gekleed het dorp in en mochten de Galoukidz samen met Jongerenkoor Galou een lipdub (videoclip) opnemen op het coole nummer ‘Geronimo’. Dat was echt superleuk!  De clip is op Youtube terug te vinden onder de link www.galoutv.nl.

Daarna ging het (inmiddels flink bekeken) gezelschap terug naar de Galouppe waar frietjes gegeten werden. Nog even snel de feestoutfit aan en toen begon om 19:00 uur het concert! En wat was het geweldig, als echte artiesten zongen de Galoukidz samen met hun grote zus Jongerenkoor Galou de sterren van de hemel. De kidz straalden van oor tot oor en hebben genoten van minuut tot minuut. Wat een fantastische ervaring!

Nu genieten de Galoukidz van een welverdiende vakantie en wensen wij jullie ook een geweldige vakantie. Na de vakantie hopen we jullie snel weer te zien!

Tot snel!

GalouKIDZ

20 juni 2015  |   Zomerconcert!

Galou en GalouKidz vieren 25 jaar muziek maken en zingen voor jongeren en kinderen in Gulpen. Galou bestaat 20 jaar en de GalouKidz 5 jaar. Het jubileum wordt gevierd tijdens het zomerconcert op zaterdag 27 juni 2015 om 19.00 uur in feestzaal de Galouppe in Gulpen.

Het concert is een opwarmer voor de aanstaande zomerdagen én voor de verschillende activiteiten en concerten in het jubileumjaar. Het concert is een feest voor iedereen met vele bekende nummers zoals onder andere Geronimo van Sheppard, Leve de vrouw van Nick & Simon, Shake it off van Taylor Swift, Als jij maar van me houdt van Jada Borsato en All about that base van Meghan Trainor.

Als extra zal er voor aanvang van het concert een videoclip opgenomen worden door Galou en GalouKidz, die na snelle montage wordt getoond tijdens het concert. Na afloop van het concert wordt er tot in de late uurtjes gefeest met een DJ.

Kaartjes voor het zomerconcert zijn vanaf nu verkrijgbaar en kosten € 4,- voor kinderen tot en met 10 jaar en € 6,50 voor alle andere leeftijden. De kaarten zijn te koop bij een aantal adressen in Gulpen: Grandcafé de Galouppe (Dorpsstraat 19), Top 1 Toys (Rijksweg 43) en Café de Paddock (Dorpsstraat 13).

Tot snel!

GalouKIDZ

29 mei 2015  |   Bestuursleden

NIEUWE BESTUURSLEDEN GEVONDEN!!!

Enige tijd gelden hebben wij een oproep gedaan dringend op zoek te zijn naar enkele initiatiefrijke en/of praktisch ingestelde vrijwilliger(s), die bereid zijn mee te werken aan de organisatie van het kinderkoor. Inmiddels kunnen we wij jullie laten weten dat zich drie nieuwe bestuursleden hebben aangemeld. We zijn hier óntzettend blij mee, want dit betekent dat de continuïteit van de GalouKidz gewaarborgd blijft en we met een heel goed gevoel de toekomst tegemoet gaan!

25 mei 2015  |   Jubileumjaar

Galou en GalouKidz openen JUBILEUMJAAR met ZOMERCONCERT

Galou en GalouKidz vieren 25 jaar muziek maken en zingen voor jongeren en kinderen in Gulpen. Galou bestaat 20 jaar en de GalouKidz 5 jaar. Het jubileum wordt gevierd tijdens het zomerconcert op zaterdag 27 juni 2015 om 19.00 uur in feestzaal de Galouppe in Gulpen.

Het concert is een opwarmer voor de aanstaande zomerdagen én voor de verschillende activiteiten en concerten in het jubileumjaar. Het concert is een feest voor iedereen met vele bekende nummers zoals onder andere Geronimo van Sheppard, Leve de vrouw van Nick & Simon, Shake it off van Taylor Swift, Als jij maar van me houdt van Jada Borsato en All about that base van Meghan Trainor.

Als extra zal er voor aanvang van het concert een videoclip opgenomen worden door Galou en GalouKidz, die na snelle montage wordt getoond tijdens het concert. Na afloop van het concert wordt er tot in de late uurtjes gefeest met een DJ.

Kaartjes voor het zomerconcert zijn vanaf nu verkrijgbaar en kosten € 4,- voor kinderen tot en met 10 jaar en € 6,50 voor alle andere leeftijden. De kaarten zijn te koop bij een aantal adressen in Gulpen: Grandcafé de Galouppe (Dorpsstraat 19), Top 1 Toys (Rijksweg 43) en Café de Paddock (Dorpsstraat 13).